International rekruttering: Hvordan gribes det an?

25 oktober 2020
Cecilie Mortensen
International rekruttering: Hvordan gribes det an?

Hvis du står til at skulle lave en international rekruttering, så kan det være noget at en proces, der skal sættes i gang. For hvor skal man starte, hvis ikke man har erfaringen med det som arbejdsplads? Og hvordan er man sikker på, at man finder frem til de bedst mulige kandidater? 

Hvis du gerne vil slippe for den hovedpine, der kan følge med, når der skal rekrutteres internationalt, kan du hyre et firma til at håndtere rekrutteringen. Det er der nemlig flere fordele ved. 

Derfor skal du hyre hjælp til international rekruttering

Når du sætter et firma til at stå for international rekruttering, så er du sikker på, at du er i gode hænder. Det gælder både, når det kommer til at udvælge kandidater fra udlandet, men det gælder også i forhold til at afholde samtaler og finde det helt rette match. 

Det rette match har nemlig utrolig meget at sige, uanset hvilken type stilling og rekruttering, der skal laves. Hvis ikke at matchet er godt nok, så kan det betyde, at man skal gennem hele møllen igen. Og det kan blive en dyr fornøjelse, hvis man allerede har nået at ansætte personen. 

Med hjælp til international rekruttering har firmaet ofte adgang til kandidat-portaler, hvor der er utrolig mange relevante kandidater. Desuden har firmaerne ofte også forskellige netværk i udlandet, de kan trække på, når de står til at skulle hyre en medarbejder for en kunde. Derfor kan et rekrutteringsfirma også skabe et helt andet overblik, end de fleste firmaer selv ville kunne, hvis de selv stod for hele processen. 

Det er også værd at nævne tidsaspektet, når der hyres hjælp til international rekruttering. Det kan nemlig være utrolig tidskrævende at kigge gennem de mange mulige ansøgere, stå for samtaler og ikke mindst se efter de helt rette kvalifikationer og egenskaber. Heldigvis kan meget af processen overlades til rekrutteringsfirmaet.