Var varsom ved brugen af et beachvolleynet

17 March 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Et beachvolleynet er jo til for at blive brugt, så de er også skabt til formålet, og det gælder især, hvis det er voksne mennesker, der skal bruge nettet, også om det er i professionelt regi eller bare for sjov.

Sådan et net skal skam kunne holde til noget, men hvis du bare kender lidt til reglerne med beachvolley og volley generelt, så drejer det sig jo om, at man helst ikke skal ramme nettet på hverken den ene eller den anden side, om man er det ene eller det andet hold.

Men derfor sker det jo mere end ofte, at man kommer til at skyde bolden i nettet, om det er ved et uheld, en uheldig serv, eller ved at man kaster sig efter at redde bolden, men den så ender i nettet alligevel.

Bolden kan ramme med alt fra let styrke til hård styrke, og derfor er det også vigtigt, at nettet er stramt, men ikke alt for stramt, da det skal kunne give lidt efter de hurtige bolde.

beachvolleynet

Beachvolleynettet skal til mange kampe

Så der sker næsten med garanti i hver kamp, at man kommer til at ramme nettet, og sådan er det, men derfor skal man ikke begynde bevidst at skyde boldene ind i nettet og da slet ikke for hurtigt.

Hvis man gør det, og det net kan givetvis godt holde lidt til det, så vil det hurtigere end ellers blive slidt, og så kan I godt regne med, at I reducerer antallet af de kampe, I kan spille med det beachvolleynet.

Så man skal passe på med det, så man bruger det ordentligt, om det er ens eget net, eller det er et, som man har lånt.

Det skal helst gerne kunne bruges i lang tid fremover, og det kommer mest til at ske, hvis man bruger det korrekt.