Tid til nyt gulv? Overvej epoxy

11 April 2022
Maya Hindsberg
epoxy

editorial

Epoxy er en gulvbelægning, som kan være ganske versetil. Den er ofte blevet brugt til industrigulve, værkstedsgulve, gulve i bagerier mm. Der er også mange betongulve, som bliver behandlet med epoxymaling. Der er mange forskellige farvemuligheder og overflader, når det kommer til epoxy. Det betyder også, at der er rigeligt af mulighed for at designe dit epoxygulv, præcis som du ønsker.

Fordelene ved et epoxy gulv er, at du ikke alene får en homogen overflade med lang holdbarhed og slidstyrke, men det er også den gulvbelægning, som binder bedst til beton og så er den ovenikøbet ufarlig at indånde. Det er også skridsikkert, rengøringsvenligt, og som sagt kommer det i mange farver og designs.

epoxy

Fordelene i detaljer

Epoxy gulve giver dig et slidsikkert gulv, hvilket er en af grundende til, at så mange arbejdspladser vælger dem, da sikkerhed er en prioritet for dem. Dette går også godt i hånd med, at de generelt er holdbare og slidstærke, og man har derfor glæde af dem i mange år. Det er særligt fabrikshaller og lagerbygninger, som bruger dem, men indkøbscentre, bagerier og kontorer har også været glade for dem igennem årene, fordi de slides meget lidt, og har en pæn overflade.

De er derudover også nemme at rengøre, hvilket er en vigtig faktor i manges beregninger. Hverdagsrengøring kan klares med en moppe, gulvvaskemaskine eller en spule med varmt vand, afhængig af det areal, der skal dækkes. Til dette bliver det dog anbefalet at bruge en sæbe, som ikke alene gør gulvet rent, men som også efterlader en plejende film på gulvet, så det ikke bliver udtørret og grimt. Som regel kan gulvfirmaer give dig anbefalinger.

På grund af disse fordele er der også mange, som er blevet glade for at gøre brug af epoxygulve i private hjem. Særligt som garager, men i senere år også som køkken og badeværelse, fordi de er nemme at gøre rent, og kan give et unikt præg til rummet.