Molekylær gastronomi – ikke mad som vor lavede det

16 December 2018
admin
image

editorial

Der er sket meget inden for madlavningen

Der er mange klassiske danske retter. Vi kan nævne i flæng frikadeller, hakkebøffer, medisterpølse, koteletter, højt belagt smørrebrød, og vi kunne blive ved. Det er retter, som man har tilberedt i de danske køkkener mange år tilbage. Og det er vel nærmest mad “som vor mor lavede det“.

Det var egentlig ikke retter, som krævede så meget kogekunst. Det var mest noget med at gennemstege noget kød og så lave noget tilbehør, ofte i form af sovs og kartofler. Og nu bemærker du måske, at der bliver skrevet i datid, men det er jo faktisk retter, som stadig bliver lavet i stor stil.

Kogekunsten har udviklet sig

Der er dog sket meget, siden man startede på ovennævnte retter. Hvis vi nu bliver ved det danske køkken, så har især restaurationskøkkener rykket sig meget. Der er sågar kommet en gastronomisk retning kaldet “det nordiske køkken”, som har opnået en kultstatus på linie med klassiske køkkener som det franske og det italienske køkken.

Det er sket, fordi nogle kokke har turdet udfordre det at lave mad, og har valgt at gå helt nye veje i deres valg af råvarer, og den måde de tilbereder maden – selvfølgelig også inspireret dygtige udenlandske kokke. Det er der i Danmark kommet en del spændende michelinrestauranter ud af. 

Og mange af dem beskæftiger sig med det, som man kalder molekylær gastronomi. Det vil sige, at man eksempelvis ser på de kemiske reaktioner, der kan ske i mad, når det bliver tilberedt på en særlig måde. Derved kan kokkene fremtrylle helt nye og spændende retter, som vi ikke har set før.

Du kan selv lave molekylær gastronomi  

Hvis du elsker at lave mad (eller måske er professionel kok), så har du naturligvis også muligheden for at lave mirakler med molekylær gastronomi. 

Du kan faktisk lave fantastisk molekylær gastronomi med Yeschef. Yeschef.dk er nemlig en hjemmeside, hvor du kan anskaffe dig køkkenredskaber til de mest avancerede teknologier og produkter inden for madlavning, uden at gå på kompromis med kvalitet og design.

Kort sagt så har du alle muligheder for at bringe din madlavning, enten derhjemme eller på din restaurant, til helt nye højder.

Og så er det jo i det helt taget spændende at lære nyt og udvikle sine gastronomiske evner. Du vil blive begejstret, når først du prøver det.

Gå fra hakkebøf til molykylær gastronomi i dag – prøv selv at gå ind på Yeschef.dk