Lej en afslibningsmaskine og få nye flotte trægulve

07 June 2022
Lotte Hindsberg

editorial

Har du været så heldig, at du har fået en bolig med trægulve, er det en god ide at få afslebet gulvene, inden du flytter ind, da det er markant nemmere, når boligen er tom, end at man skal til at tømme et værelse af gangen. Det støver også, uanset hvor god du er til at dække af. 

Har du planer om selv at afslibe gulvene, kan du leje en afslibningsmaskine i et byggemarked eller hos et afslibningsfirma. Du skal derudover have groft og fint sandpapir. Det er ikke svært at lære, men det er en god ide at øve sig et sted, hvor du ved der skal stå et møbel. Du skal forvente at du skal sætte en-to dage af til hvert rum. Alt efter hvor stort det er. Så imens det ikke er svært, så er det en tidskrævende opgave. Du kan læse mere her https://ggulve.dk/.

gulvafslibning roskilde

Forberedelse af gulvene

Inden du henter afslibningsmaskinen er det en god ide at have gjort gulvene klar, for du betaler for maskinen fra det øjeblik du forlader butikken og så er det jo både dyrt og ærgeligt, hvis du først skal til at forberede gulvene, når du kommer hjem.

Du skal blandt andet starte med at vaske gulvene, så de er helt rene for ellers vil snavset ende i dine nye smukke gyldne trægulve. Det er også vigtigt at du går gulvene efter for løse søm, for ellers vil de ødelægge det dyre sandpapir. Det har den ekstra fordel, at du på samme tid sikre dig at dine gulve ikke knirker.

Når du er færdig med at slibe gulvene skal de behandles med sæbe eller lak inden de kan tages i brug. Ny slebet gulve, der ikke er behandlet vil tiltrække sig skidt og snavs og det er svært at få af igen. De skal have mindst tre gange, før de er mættet.