Lad en boligadvokat hjælpe dig med dine boligdrømme

24 maj 2020
Astrid Pedersen
Lad en boligadvokat hjælpe dig med dine boligdrømme

Står du for at skulle købe ny bolig – måske endda din første af slagsen? Så bør du træde varsomt. Det danske ejendoms marked er nemlig en sand jungle, hvis underskov er oversået med farlige faldgruber.

Hvert eneste år går boligkøbere i fælder, som de kunne have undgået hvis de enten havde været bedre til at navigere, eller havde haft en dygtig guide med på råd. En sådan guide finder du i en boligadvokat – så det er blot at fatte knoglen og få kontakt til en sådan, hvis du ønsker at komme sikkert i mål med din boligjagt.

Hvorfor skal jeg bruge penge på en boligadvokat?

Det er måske ikke lige til at gennemskue hvad en boligadvokat skal gøre godt for, når nu den flinke ejendomsmægler er på banen. Du har måske fuld tillid til den ejendomsmægler, som har formidlet dig boligen og har været så venlig at vise den frem. Men her skal du være opmærksom på, at ejendomsmægleren først og fremmest er sælgers mand. En ejendomsmægler tjener sine penge ved at sælge boliger – gerne så mange som muligt på kortest mulig tid og til så høj en pris som det kan lade sig gøre.

Derfor vil ejendomsmægler ikke altid være tilbøjelig til at fortælle dig alt hvad der for dig er værd at vide om boligen og forholdende angående denne. Dem skal du selv læse dig frem til i diverse dokumentation, for eksempel referater af bolig foreningens general forsamlinger og så budgetter og regnskaber for foreningen. Disse kan fortælle dig meget om ejendommens drift og økonomi, hvis du vel at mærke ved hvad du skal kigge efter.

Føler du dig ikke i stand til at gennemskue denne dokumentation, kan du få en boligadvokat på sagen. Ud fra en gennemlæsning af de relevante dokumenter, kan din boligadvokat rådgive dig angående handelen, således at du indgår i denne på et informeret grundlag.

Du kan finde en billig og dygtig boligadvokat online på eboligadvokat.dk