Hvor meget metervarer af stof skal der bruges?

30 May 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Du har formentlig set et slør til en brudekjole af de lange, eller også har du selv haft sådan et på, og så ved du også, at det er et, som der kan være virkelig langt.

Det kan symbolisere status, at man har råd til et langt et, specielt når man ved, at man kun har den her kjole på en enkelt gang i livet, og den også ellers ville være meget upraktisk at bruge i det daglige.

Sådan ser man ikke lige på det længere, at man er en ødeland, der gerne vil vise, at man kan bruge flere penge, end der er brug for, men der er stadig noget smukt over sådan en lang kjole med slør på.

Og du kan nok regne ud, at hvis man skulle lave sådan en kjole tilsvarende, så skulle der mere end en meter stof til.

Metervarer stof

Det kan kræve op til mange metervarer af stof 

Nu var dette blot et enkelt eksempel, for der er jo mange andre tøjgenstande, som man skal bruge en del metervarer stof til, for man kan jo ikke bare måle i højden og længden på en person og så mene, at det må være nok.

Der skal måske flere lag til, der skal lægges nogle ender op, der skal laves ornamenteringer og meget andet.

Tit er der brugt mere stof, end man lige kan se med det blotte øje, men hvis man sprættede det tøj op og så det udlagt, som det var, inden man syede det sammen, så ville det udgøre en hel del.

Og det ville være virkelig surt, hvis man havde tænkt sig at sy noget tøj, og så havde man bare sjusset sig frem til, hvor meget der skulle bruges og tilføjet en sjat mere, når det rent faktisk viste sig, at man skulle bruge endnu mere.

Så man kan lige så godt sørge for at have nok til at starte med.