Hvor længe er noget på mode?

12 February 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Ovenstående spørgsmål er ret så svært at svare på, for det handler blandt andet også om, hvad det er for nogle kredse, som man begår sig i.

Hvis det er den fashionable mode, hvor man ser på sådan noget som tøj og smykker, så er det noget, som der kommer og går med hver kollektion, som man ser på hver sæson og nogle gange tidligere.

En enkelt undtagelse kunne være sådan noget som Julie Sandlau øreringe, som der altid synes at finde et nyt segment, som der tiltaler dem, så de er på mode her; og så kører det i ring, når en ny generation får øjnene på for dem.

Men det kan også være i mere gængse kredse, hvor man taler om, hvad det er for en varmepumpe, som man skal bruge.

Her skal man først være sikker på, at det er mere besparende og energivenlig at bruge en ny en, og så skal man finde ud af, hvor man handler den fra, og så skal den sættes op.

Derfor kan sådan noget godt ende med at trække ud længe.

Mode

Moden skifter på forskellige tidspunkter

Desuden skal man jo opfinde noget nyt, der kan erstatte det gamle, før man nødvendigvis ser det gamle gå af mode, hvor her sætter man lighedstegn mellem populær og på mode.

Smykker og tøj kan man lave lidt hurtigere, og så ser man også, at når den slags bliver populært, så den brede befolkning går med det, så skynder man sig at finde på noget andet, for man vil nødigt sættes i bås med “almindelige” mennesker, for moden skal gerne være for de få.

Så konklusionen er, at det meget handler om, hvad det er for nogle kredse, som man begår sig i, og hvad det er, som man leder efter i det enkelte tilfælde.