Hvilken overfladebehandling er bedst til sildebensparket?

12 april 2022
Emilie Jacobsen
gulvafslibning i Jylland

editorial

Har du sildebensparketgulv i din bolig, er du sikkert interesseret i, at det tager sig bedst muligt ud. Det er selvfølgelig et flot gulv i sig selv, men du kan fremhæve det ekstra ved at vælge den helt rette overfladebehandling til det. Dermed kommer gulvet virkelig til sin ret og bliver meget smukt og indbydende at se på. 

Her kommer vi ind på, hvilke overfladebehandlinger der egner sig til hvilke typer af sildebensparketgulve. Vi er blevet inspireret til artiklen af firmaet Gulvkanonen. Det er et gulvfirma, der kan afslibe, afhøvle og efterbehandle dine gulve i stort set hele landet. Du kan læse mere om dem her

Lak 

Lak er oplagt til dig, der er lidt mere praktisk mindet. Lakken er nemlig slidstærk og meget modstandsdygtigt, og du får derfor et gulv, der kan holde til meget. Det er smart, hvis du for eksempel har mindre børn eller husdyr. Derudover er lak også nemmere at rengøre. 

Oliebehandling

Oliebehandling af et sildebensparket fremhæver træets naturlige nuancer. Det vil derfor kun fremhæve, hvor smukt og indbydende dit gulv er. En anden vigtig fordel ved et oliebehandlet gulv er, at det er nemt at pletreparere gulvet. Du behøver altså ikke at slibe hele gulvet, men kan nøjes med at behandle et hjørne af det. 

gulvafslibning i Jylland

Sæbebehandling 

Hvis du har lyse eller hvidlige sildebensparketgulve, er det oplagt, at du overvejer en sæbebehandling af det. Det er nemlig med til at understøtte det lyse look perfekt. Derudover betyder sæbebehandlingen også, at gulvet er meget nemt at vaske. 

Ludbehandling 

Ludbehandlingen bruges til lyse træsorter for at forhindre, at de med tiden bliver gullige. Ludbehandlingen kan typisk ikke stå alene, men kombineres oftest med en sæbebehandling, så træet er ordentligt behandlet og ikke lige så modtageligt over for snavs, ridser og lignende, som det jo skal kunne modstå mest effektivt.