Hvad kan en Reumatolog?

11 March 2022
Steffen Petersen

editorial

En reumatolog kan hjælpe med forskellige ting såsom smerter og gigt. Det kan også være forskellige sygdomme som de kan behandle. Der kan findes reumatologer mange steder i landet, hvis man kigger de rigtige steder, det vil vi også komme ind under kort i artiklen her.

Hvis du ønsker at vide mere omkring hvad en reumatolog kan gøre for dig, så bliv hængende, vi vil nemlig dække over nogen af de forskellige ting som en reumatolog typisk udfører.

reumatolog

Behandlinger

En reumatolog kan udrede og behandle smerter i bevægelsesapparater og tab af bevægelses funktioner. Det kan for eksempel være bindevævssygdomme, betændelsessygdomme (inflammatoriske sygdomme), kroniske muskelsmerter, gigtsygdomme og diverse skader efter et opstået uheld.

De fleste reumatologer er også uddannet i idrætsmedicin og for eksempel ultralyd scanning af bevægeapparat, det vil sige at de har stor erfaring med udredning af belastningsskader der kan have været opstået under arbejde eller idræt.

Tværfaglig reumatologisk undersøgelse

De finder frem til problemet via en grundig samtale med dig, samtidig bliver det også suppleret med blodprøver, ultralyd scanning og MR scanning. På denne måde så kan en reumatolog stille den rigtige diagnose på eventuelt dine smerter og starte med at iværksætte den nødvendige behandling til dette.

Alle undersøgelser og scanninger foretages af specialister inden for området, man er under hele sit forløb tilknyttet til en reumatolog som samler den råde tråd og gør det nemt for dig.

Find en reumatolog

Hvis du har smerter eller gigt, så kan det være at du skal have fat i en reumatolog til at hjælpe dig af med disse smerter. Man kan nemt finde en reumatolog ved at søge efter det online. Du kan for eksempel søge på “reumatolog i Nordsjælland” hvis du bor i dette område, ellers kan du skrive dit eget område ind i søgefeltet, for at finde en nær dig.