Hvad er der at gøre ved utætte vinduer?

26 juli 2020
Anders Lundtang Hansen
Hvad er der at gøre ved utætte vinduer?

Utætte vinduer kan opleves på mange forskellige måder, hvor der kan ske en punktering mellem de lag af ruder, der er i vinduerne, eller en tætningsliste falder ud eller ikke duer mere, og så man ganske enkelt oplever, at der blæser ind med en vind fra en utæthed i selve vinduet, eller der ligefrem kommer vand ind, når det regner.

Sidstnævnte kan være kommet af, at der er kommet en sprække i vinduet, at noget er faldet af, men oftest handler det mere om, at vinduet ikke længere passer i sin ramme. Dette kan være kommet af, at vinduet har trukket sig sammen og udvidet sig, som temperaturerne har skiftet, eller huset har sat sig ud omformet hullet til vinduet.

Selv en smule kan gøre en stor forskel i den sammenhæng.

Således er man nødt til som det første at finde ud af, hvad problemet reelt er med ens utætte vinduer, så man ender med at gribe problemet reelt an.

Der er jo ingen grund til at skifte hele vinduet ud, hvis det viser sig, at man kan lave en mindre reparation ved vinduet.

Desuden vil det ikke se så pænt ud, hvis man skal hen at have sat et nyt vindue i, og man ikke længere kan få et i samme type, så man ender med at have et mere eller mindre ukurant vindue i forlængelse af de andre, der passer sammen i stil.

Viser problemet sig så endda også at være selve rammen eller vindueskarmen, som der er problemet, så er det jo ikke vinduet, man skal gøre noget ved, men de andre områder.

Det vil så ikke gøre nogen forskel at udskifte vinduet, da man skal gribe problemet an et andet sted.

Man bør faktisk også jævnligt tjekke ens vinduer for at se, om der er ved at opstå utætheder ved dem, så man hurtigt kan gribe ind og komme problemerne i forkøbet.