Har du brug for en ny hoveddør, men ved du ikke, hvordan du vælger den rette?

08 August 2022
Camilla Sørensen

editorial

Skal du have en ny yderdør? Så læs med her, hvor vi giver dig nogle tips til, hvordan du vælger den rette hoveddør.

Det kan være svært at vide, hvad man skal kigge efter, men vi vil gerne hjælpe dig på vej. Vi anbefaler desuden klarwindows.co.uk som din foretrukne forhandler af yderdøre – de fremstiller døre på mål i Estland af FSC-certificeret træ og byder på 10 års garanti og prismatch.

Hvilket materiale skal døren være lavet af?

Først og fremmest bør du overveje yderdørens materiale. Træ har en klassisk, varm look men kræver vedligeholdelse i form af maling eller lakering. Et alternativ er PVC yderdøre, som kræver minimalt vedligeholdelse og ofte har en høj isoleringsevne – det betyder bedre lyd- og varmeisolation i dit hjem.

dør

Hvilke udformning og finish skal yderdøren have?

Dernæst bør du overveje, hvilken udformning yderdøren skal have – skal den f.eks. være glat eller have nogle ornamenter i træet? Det er også en god idé at tænke over yderdørens finish, da det kan have betydning for yderdørens holdbarhed.

Hos klarwindows.co.uk kan du frit vælge mellem mange forskellige udformninger og finishes, så du kan få den yderdør, som passer perfekt til dit hjem.

Hvad er yderdørens lyd- og varmeisolering?

Yderligere bør du kigge på yderdørens lyd- og varmeisolering. Jo bedre yderdøren isolerer dit hjem, jo mindre energi taber du – det vil både være godt for miljøet og din pengepung.

Skal der være glas i din yderdør, kan du med fordel vælge termoglas – 2-lags eller 3-lags er de mest populære, da de isolerer godt.

Kig yderdørens sikkerhed efter

Sidst men bestemt ikke mindst bør du kigge yderdørens sikkerhed efter. Det kan være en god idé at tjekke yderdørens ydeevne i forhold til indbrudssikkerhed, hvor man bl.a. kan kigge efter yderdørens ”WK”-værdi. Jo højere WK-værdien er, jo stærkere modstandsdygtig yderdøren er over for indbrud.