Gør sådan, at folk ikke kan kigge ind ad dine vinduer

26 marts 2021
Anders Lundtang Hansen
Gør sådan, at folk ikke kan kigge ind ad dine vinduer

Hvis man bor højt oppe, eller man lever langt tilbagetrukkent med ens bolig, så skal man jo virkelig anstrenge sig, hvis man udefra vil forsøge at kigge ind ad vinduerne, og så er nok i forvejen ude i at tale om ulovlig indtrængen.

Men man kan jo også godt bo lige ud til vejen, hvor man har et par vinduer, der ligger så tæt på gaden og fortovet, at folk vitterligt kun er nogle centimeter væk fra ens bolig og dermed vinduer, når de går forbi.

Der er ikke den store grund til at opholde sig ude foran den slags huse hus, for man ville hurtigt komme til at spærre for andre mennesker, der vil forbi, så de skal ud på vejen at gå.

Men man kan blive fristet til at kigge ind af de her vinduer, fordi de er så tæt på en, når man passerer.

Det er egentlig ikke, fordi man vil lure, men man er bare nysgerrig af natur, og de vinduer er så tæt på.

Man må i den forbindelse sætte noget på vinduerne

Man kan jo både komme til at spotte ens egen refleksion i vinduet, så man lige kigger på sig selv, hvorved man kommer til at kigge ind i en bolig.

Eller man ser nogle hurtige bevægelser forbi en, og så er det naturligt at kigge i retning af disse, som så måske kommer inde fra huset.

De fleste badeværelsesvinduer ud til vejen er lavet små eller højt oppe, så man ikke kan kigge ind, men de almindelige vinduer vil man jo gerne have store og åbne, så man kan få lys ind og lufte ud.

Heldigvis findes der et filter, man kan sætte på vinduerne, så man stadig kan kigge ud og få lys ind, men de fleste folk udefra ikke kigge ind, medmindre de er meget høje, da man har en sprække i filterent til at kigge ud ad.

Måske kan du endda sætte den slags på produkter fra Klarwindows.