Gå efter kvaliteten når du skal vælge vinduer – uden at gå på kompromis med prisen!

29 September 2022
Camilla Sørensen

editorial

Vi ved alle, at vinduer er vigtige for et hjem. De lukker naturligt lys og frisk luft ind, og de kan tilføje ekstra isolering for at holde dit hjem varmt om vinteren og køligt om sommeren. Men når det er tid til at vælge nye vinduer, kan det være svært at vide, hvor man skal starte. Skal du gå efter den billigste løsning? Eller skal du investere i vinduer af høj kvalitet, der vil holde i mange år?

I dette blogindlæg vil vi undersøge fordelene ved at vælge kvalitetsvinduer uden at gå på kompromis med prisen. Vi ser også på, hvordan du selv kan måle, købe og montere vinduer – og hvorfor det er værd at gøre det. Så hvis du overvejer at skifte dine vinduer, så læs videre!

Materialevalg ved nye vinduer

En af de vigtigste ting at overveje, når du skal vælge nye vinduer, er materialet, de er lavet af. Vinduer kan være fremstillet af træ, PVC eller aluminium, og de har hver især deres fordele og ulemper. F.eks. er trævinduer traditionelt dyrere end PVCu- eller aluminiumsvinduer. Men de er også mere energieffektive, fordi træ er en naturlig isolator.

PVC-vinduer er normalt den billigste løsning, men de er ikke lige så holdbare som træ eller aluminium. Og aluminiumsvinduer er stærke og langtidsholdbare – men de kan være mere dyrere end PVCu eller træ.

Så hvad skal du gøre? Vi anbefaler, at du vælger vinduer af materialer af høj kvalitet, der holder i mange år. Og hvis du er bekymret for prisen, skal du huske, at du altid kan købe dine vinduer hos KLAR: https://klarhome.com/de/fenster. De tilbyder prismatch og ti års garanti, så du ved, at du får det bedst mulige tilbud.

vinduer

Sådan måler, køber og monterer du selv vinduer

Hvis du er handy med et målebånd og en boremaskine, er det en god måde at spare penge at montere dine egne vinduer på. Men selv hvis du aldrig har gjort det før, skal du ikke være bekymret! Det er faktisk ret nemt at måle, købe og montere vinduer – så længe du følger disse enkle trin:

Først skal du måle bredden og højden af de åbninger i dit hjem, hvor vinduerne skal placeres. Det gør du ved at bruge et målebånd og sørge for at skrive målene ned i centimeter eller tommer.

Dernæst skal du vælge den type vindue, du ønsker. Ønsker du træ, PVCu eller aluminium? Når du har besluttet dig, kan du købe dine vinduer hos KLAR (eller en anden leverandør). Husk blot at tage dine mål med dig, så de kan skære vinduerne til i størrelse.

Endelig er det tid til at montere dine nye vinduer! Det er faktisk ret ligetil: Du skal bare bore nogle huller i vinduesrammen, sætte skruer eller søm i, og så skubber eller trækker du vinduet på plads. Ved du ikke, hvor du skal starte eller slutte, ligger der i bunkevis af videoer om det på nettet.