Fyld din have og dit hjem med spiselige blomster og planter

24 maj 2020
Lotte Hindsberg
Fyld din have og dit hjem med spiselige blomster og planter

Uanset om du har en stor eller lille have, en terrasse, en altan eller blot en vindueskarm kan du sagtens blive stort set selvforsynende med mange forskellige spiselige planter. Lige fra tomater og chili til salat, spiselige blomster og krydderurter. Der er noget tilfredsstillende at spise noget man selv har dyrket og samtidig er de mange spiselige planter samtidig meget smukke at se på. Tænk på en chiliplante med farvestrålende frugter, en smuk busktomatplante med tomater til aftenens salat, som du iøvrigt lige selv har plukket fra haven eller vindueskarmen. Spiselige planter kræver ikke mere omsorg og opmærksomhed end almindelige stueplanter. Du kan læse mere her https://nytomhuse.dk/indret-med-planter-det-er-ren-terapi-for-sjaelen/

Begrænsningens kunst

Begrænsningens kunst er noget de fleste mennesker, som elsker planter ikke alle mestre. Som regel er holdningen der er altid plads til en mere og der er intet som en tur til et plantecenter, hvor planterne nærmest selv finder vej ned i kurven, samtidig med at smilet bliver større og større. Hvor du skal gøre af dem, må du finde ud af når du kommer hjem.

Byt, køb og stjæl

Der er et ordsprog hos mange havemennesker, at de planter der trives bedst er dem hvor man har stjålet en stikling fra en nabohave, hvis man har været ude og gå en tur. Der er selvfølgelig ikke tale om at ødelægge planten eller fjerne den fra naboen, men at tage en stikling som kan forvandle sig til en plante i ens egen have. Derfor er det også meget almindeligt at havemennesker bytter sig til nye planter. Det kan være alt fra at bytte med naboen til at deltage i arrangementer, hvor man kan bytte, dele og købe nye planter. Ofte er der mange nye og spændende planter og man kan lære meget om alle former for planter til den slags arrangementer. Samtidig er planterne ofte langt billigere end i plantecentrene.