Find det rette kursus på en daghøjskole

25 august 2022
admin

editorial

En daghøjskole er en uddannelsesinstitution, der tilbyder undervisning med et folkeoplysende eller beskæftigelsesfremmende sigte, og som drives i kommunalt regi. Formålet med daghøjskoler er at tilbyde uddannelse til voksne, som har brug for en hjælpende hånd til at udvikle deres færdigheder.

En daghøjskole tilbyder et alternativ til voksne, der ikke umiddelbart er motiveret for at lære eller på anden måde kender vejen til beskæftigelse. Gennemsnitsalderen er 30-35 år, men der er deltagere i alle aldre fra ca. 18 til over 60 år.

Nogle daghøjskoler har en særlig erhvervsprofil, mens andre har specialiseret sig i at arbejde med mennesker med særlige behov, f.eks. af helbredsmæssige årsager.

Hvordan deltager man i en daghøjskole?

Voksne, der ønsker at tage en uddannelse på en daghøjskole, kan kontakte institutionen direkte eller via en formidler, f.eks. deres lokale arbejdsformidling. Det er kommunen, der træffer afgørelse om optagelse på daghøjskolen.

Hvad er forskellen mellem en daghøjskole og andre uddannelsesinstitutioner?

En vigtig forskel mellem daghøjskoler og andre uddannelsesinstitutioner er at daghøjskoler er gratis. Desuden er de kurser, der tilbydes af daghøjskoler, tilpasset deltagernes behov.

kursus

Der er f.eks. læse- og skrivekurser og computerkurser, men også arbejdsrelaterede kurser som f.eks. træning i jobsøgning eller udarbejdelse af CV’er. Derudover tilbyder daghøjskolerne ofte vejledning og støtte i forbindelse med at finde et job eller en læreplads.

Hvad er fordelene ved at gå på en daghøjskole?

Der er mange fordele ved at gå på en daghøjskole. Disse omfatter: at kunne lære i dit eget tempo, at have adgang til fleksible skemaer, der kan passe til dit arbejde eller andre forpligtelser, og at kunne forbedre dine færdigheder med hensyn til beskæftigelsesegnethed.

Hvilke kurser tilbyder en daghøjskole?

De kurser, der tilbydes af daghøjskoler, er tilpasset deltagernes behov. Der er f.eks. læse- og skrivekurser og computerkurser, men også arbejdsrelaterede kurser som f.eks. træning i jobsøgning eller udarbejdelse af CV’er. Derudover tilbyder daghøjskolerne ofte vejledning og støtte i forbindelse med at finde et job eller en læreplads.

Du kan modtage FVU matematikundervisning i Randers på www.daghoejskolen.dk.