Find den rette hund til vagt og selskab

24 maj 2020
Astrid Pedersen
Find den rette hund til vagt og selskab

Hvis du af og til føler dig utryg i din bolig, kan det være rart at have en hund. Det kan være at du bor langt ude på landet og der er flere kilometer til nærmeste nabo. Eller måske bor du alene og er ikke tryg ved at skulle tilbringe natten i dit hjem uden selskab.

Her kan en hund være til nytte på mange måder. Ud over det, at visse hundetyper egner sig særdeles godt til at bevogte hjemmet og slå alarm, hvis en fremmed skulle trænge ind, vil hunden også kunne give dig selskab og tryghed.

En hund, som har knyttet sig til et menneske, vil instinktivt søge at beskytte eller berolige, hvis mennesket udtrykker bekymring eller utryghed. Og med en hund får du en ven og trofast følgesvend igennem mange år.

Hvilken hund skal jeg vælge som vagthund?

Hvis du ønsker en hund, som kan intimidere eventuelle tyve eller andre uvelkomne gæster i din bolig, er det en god idé at vælge en hund af en vis størrelse. Hunderacer så som Broholmer, Bullmastiff, Cane Corso Italiano, Cão Fila de São Miguel, Dalbohund, Dogue de Bordeaux, Fila Brasileiro, Mastiff og Rottweiler er store og imposante, og besidder samtidig gode vagt egenskaber.

Du behøver dog ikke at kigge blandt molosserne for at finde en hund, som kan optræde som vagt i dit hjem, hvis disse synes lidt for voldsomme i størrelse og sværhed. En Airedale Terrier, en Berner Sennen eller en Riesenschnauzer kan også sagtens finde ud af at agere vagthund. Og med en hund af én af disse racer har du samtidig en glimrende selskabshund, som ikke skræmmer dine indbudte gæster væk!

Hvad skal jeg overveje før jeg køber en hund?

Du bør altid overveje køb af hund længe og grundigt. På vores-dyr.dk kan du finde en checkliste som du kan benytter i forbindelse med dine overvejelser.