Få råd til mere med en brugt bil

26 maj 2020
Astrid Pedersen
image

Køb af bil er altid en stor og vigtig beslutning, som familien bør træffe i samråd. En bil repræsenterer nemlig en relativt stor økonomisk udskrivning – især hvis der er tale om en fabriksny model. Disse er nemlig behæftet med tårnhøje skatter og afgifter, hvilket gør at de færreste kan finansiere køb af ny bil uden at skulle gældsætte sig.

Når du optager et bil lån til køb af ny bil løber du en vis risiko for inden for et par år at komme til at skylde mere end hvad bilen egentlig er værd. Årsagen hertil skal findes i det enorme værditab som en ny bil lider igennem sine første leveår.

Når en bil er tre år gammel kan den snildt have smidt mere end halvdelen af sin nyværdi. Dette betyder at du ikke kan sælge den uden at lide tab. Og så kan man spørge sig selv om duften af nyt indtræk og state of the art elektronik virkelig er det værd.

Få mere bil for dine penge med en brugt bil

Omvendt kan du drage fordel af værditabet ved at købe en brugt bil af nyere dato. Markedet for nye biler har bugnet gennem de seneste år, hvilket har smittet af på brugtvogns markedet.

Forhandlere landet over formelig vælter sig i flotte, velholdte og velkørende brugte biler, som sælges til en brøkdel af nyprisen. Du kan således med fordel opsøge en autoriseret brugtvogns forhandler og finde din drømmebil dér. Når du vælger at købe din nye bil brugt, kan du således få en rummelig bil med gode køre egenskaber, og alt de spændende ekstra udstyr du ellers ville have skullet betale ekstra for – til en pris som ligger langt under nyprisen. Måske behøver du ikke engang at optage et lån for at få råd til en brugt bil!

Du kan læse mere om fordele og ulemper ved bilkøb på fartglæde.dk