Få ny emalje i dit badekar; som at få et helt nyt badekar

04 august 2020
Astrid Pedersen
image

Et badekar i eget badeværelse er ensbetydende med mange timers hygge og luksus. Altså forudsat at badekarret er rummeligt og i god stand.

De færreste vil bryde sig om at tage et langt lunt karbad i et slidt og skrammet badekar. For det første er et sådant badekar ikke videre indbydende rent visuelt. De grimme misfarvede plamager fra kalk og okker, som har aflejret sig i den slidte emalje, får et badekar til at tage sig nusset og beskidt ud. Og for det andet er et slidt badekar faktisk ofte direkte uhygiejnisk.

De mange ridser og revner i emaljen vil kunne gemme på vækst af bakterier og svamp, som trives i rester af hud og sæbe. Når du så fylder dit badekar med varmt vand får de blot ekstra megen plads til begejstring. På den måde kan det faktisk være direkte helbreds skadeligt at bade i et slidt badekar – og derfor frarådes det også. Hvis du fortsat ønsker at kunne nedsænke dit legeme i et varmt og velduftende karbad inden for hjemmets fire vægge bør du således skifte badekarret ud, eller sørge for at få det renoveret.

Kan man godt renovere et gammelt badekar?

Det kan nemlig sagtens lade sig gøre at restaurere emaljen i et slidt badekar. Maling af badekar er en relativt hurtigt overstået procedure, som tilmed er langt billigere end skrotning af det gamle badekar og indkøb af et nyt.

En dygtig håndværker kan på få timer rense og male dit badekar indvendig så det kommer til at stråle som var det ganske nyt. Denne procedure kaldes for re-emaljering og består i al sin enkelthed i at fjerne den gamle emalje og påføre en ny en af slagsen.

Hvem kan udføre maling af badekar?

Du bør altid overlade re-emaljering til professionelle håndværkere. Klik ind på badekarsmaler.dk og få et godt tilbud på maling af badekar.