Få hjælp til tandlægeangst hos tandlæge i Gladsaxe

05 August 2022
admin

editorial

Mange danskere lider af tandlægeskræk, hvilket forhinder dem i at gå til tandlæge. I det følgende kan du læse mere om tandlægeskræk, og hvordan du kommer over denne frygtede lidelse.

Hvad er tandlægeskræk?

Tandlægeskræk, også kaldet tandlægefobi, er en frygt for at gå til tandlægen. Det kaldes også odontofobi, tandlægefobi eller tandlægeangst.

Personer med denne fobi kan føle angst for forskellige aspekter af tandlægebesøget, f.eks. synet, lydene og lugtene på tandlægekontoret. De kan også være bekymrede for smerter eller nåle. Som følge heraf undgår de måske helt at gå til tandlægen.

Hvad er symptomerne på tandlægefobi?

Symptomerne på tandlægefobi varierer fra person til person. De kan spænde fra en let ængstelig følelse til et egentligt panikanfald. Nogle mennesker med tandlægefobi kan opleve fysiske symptomer som sved, øget hjertefrekvens og vejrtrækningsbesvær. Andre kan føle sig svimmel eller have kvalme.

tandlæge Gladsaxe

Hvor almindelig er tandlægeskræk?

Tandlægeskræk er ret almindeligt. Det anslås, at mellem 15 og 20 procent af amerikanerne har en vis grad af tandlægeskræk.

Hvad er årsagen til tandlægeskræk?

Der findes ikke en enkelt årsag til tandlægeskræk. Den kan skyldes en dårlig oplevelse hos tandlægen, f.eks. smerter eller indsprøjtninger. Eller det kan skyldes en generel frygt for nåle eller smerte. Tandlægefobi kan også skyldes frygt for at miste kontrollen, føle sig hjælpeløs eller være flov.

Hvordan kan jeg overvinde min tandlægefobi?

Hvis du har tandlægefobi, er der flere ting, du kan gøre for at mindske din tandlæge angst og gøre det lettere at gå til tandlægen. Du bør tale med din tandlæge om din frygt. Han eller hun kan hjælpe dig med at forstå, hvad der forårsager din angst, og kan måske give dig nogle forslag til, hvordan du kan overvinde angsten. 

Hos din tandlæge i Gladsaxe kan du få hjælp til at komme over din tandlæge skræk. Læs mere på xn--tandlgeteam-e9a.dk.