Få et helt nyt perspektiv på livet med undersøgende matematik

19 juli 2021
Anders Lundtang Hansen
Få et helt nyt perspektiv på livet med undersøgende matematik

Om du så har set en dokumentar eller en film, hvor man har med den store videnskab at gøre, så vil der formentlig være en tavle, der er fyldt med matematiske formler.

Nogle gange er det ægte matematik, mens det andre gange bare skal se overvældende ud for effektens skyld.

Men sandt at sige er det, at matematikken har været med til at regne ud, hvor rund jorden er, uden vi fysisk skulle måle den ved at gå hele vejen rundt; og matematikken var også med til at få os til månen på baggrund af beregninger.

Det er egentlig imponerende, når man tænker over, at matematik er noget, som vi mennesker har opfundet for at forstå verden, og så finder vi ud af, at den passer ind i denne opfattelse – eller også korresponderer disse to ting bare godt med hinanden.

Den slags kan man faktisk overføre til ens daglige liv

Undersøgende matematik giver dig en bredere og større forståelse af verden

Man kan dog til daglig lidt føle, at der er lidt langt fra de store forskere, videnskabsmænd og matematiske formler, når man forsøger at regne moms ud på en vare, eller man står med noget procentregning, man hjælper ens barn med.

Men det er her, man skal tænke på, at matematikken faktisk ikke kender nogle grænser, da du kan være med til at forme verden selv og bruge matematikken til din egen fordel, så længe du kender til reglerne.

Dette gør man blandt andet med undersøgende matematik, hvor man selv for mulighed for at benytte matematikken på måder og områder, som man måske ikke havde overvejet.

Det er med til at give en et større frirum og råderum med matematikken, så man ikke ser den i begrænsninger, men tager den til sig, så man kan udnytte den på mange områder – hvor man endda kan ende med flere forskellige svar.