Få de flotteste resultater med en professionel gulvafslibning

12 juli 2020
Astrid Pedersen
Få de flotteste resultater med en professionel gulvafslibning

Når et trægulv bliver udsat for slitage på daglig basis, vil det uvægerligt komme til at bære præg heraf. Især træværk som er behandlet med olie eller sæbe – de såkaldt ikke forseglende behandlinger – vil temmelig hurtigt begynde at fremstå nussede og matte, hvis de ikke vedligeholdes med gulv vask på regelmæssig basis. Og når først gulvet begynder at virke flosset og gråligt i overfladen er det på tide med en gulvafslibning.

Hvad sker der ved en gulvafslibning?

En gulvafslibning udføres ved hjælp af en maskine til afslibning af gulve, som er udstyret med en roterende slibe rondel påmonteret sandpapir. I langsomme og rolige bevægelser føres denne maskine hen over gulvet, hvorved gulvets overflade slibes ned – først med groft, dernæst med fint sandpapir.

Den første slibning fjerner det slidte lag hvor alle de overfladiske skønhedspletter sidder. Det kan for eksempel være misfarvede plamager fra solfalming, pletter og skjolder fra spildte væsker, eller slidspor som er opstået ved nedtrædning af støv og snavs. Mindre skrammer, ridser og splinter forsvinder også ved en gulvafslibning, som efterlader overfladen jævn og ensartet.

Ved den anden slibning, hvor der anvendes fint sandpapir, poleres gulvets overflade så denne bliver fin og glat – parat til at modtage den beskyttende efterbehandling, som får gulvet til at stråle. Du kan for eksempel vælge lak, sæbe eller olie til gulvets efterbehandling alt afhængig af gulvets type, træværkets sort og dine egne ønsker. Din gulvmand vil altid kunne rådgive dig angående valg af efterbehandling og hjælpe dig med at finde den behandling som giver det mest optimale resultat.

Hvem kan hjælpe med gulvafslibning og efterbehandling?

Uanset hvor i landet du er bosat vil du kunne benytte dig af Gulvkanonens fine service, professionelle håndværkere og lave priser. Klik ind på https://gulvkanonen.dk/ og få et rigtig godt tilbud på en professionel gulvafslibning.