Citroën – biler med fransk charme

15 marts 2022
Niels Geckler

editorial

Citroen har altid stået for spændende og elegante biler. Hvis du er den heldige ejer af sådan en bil, leder du måske efter et Citröen værksted i Jylland .

Det store franske bilmærke Citroën har en lang og glorværdig historie. De har altid stået for elegante linjer, teknologiske nyskabelser og innovative løsninger. Men for et modent publikum er det måske den ydmyge og nærmest lidt primitive lille 2CV, der først og fremmest dukker op, når man tænker på det franske mærke.

Den lille runde bil med en karakteristisk lyd fra den ganske lille motor, et særligt arrangement til vinduerne og mulighed for at rulle taget tilbage, så det blev en form for cabriolet var noget helt specielt. Dens bløde affjedring gav den en nærmest vuggende kørsel og den kunne krænge voldsomt i svingende – derfor tillavnet “gyngehesten”, som for det meste var kærligt ment.

Citröen værksted Jylland

Kør på autoriseret Citroën værksted, når bilen giver forkerte lyde

I dag hører 2CV til en svunden tid sammen med designikoner som DS og Berlina Traction Avant, der i deres tid var teknologiske vidundere. Men den franske bilproducent lever i bedste velgående og sender stadig spændende modeller på gaden. Både C1, C3 og C5 er modeller med stor udbredelse her til lands. Det er en god ide at lade den servicere og reparere af et autoriseret Citroen værksted med den helt rette ekspertise og det helt rette specialværktøj.

Har du en Citroën, som begynder at sige mærkelige lyde, så se at køre på værksted med den. Kommer lyden fra hjulene kan det være bremserne, der skal ses efter, eventuelt med udskiftning af bremseskiver, plader eller kaliber. Hvis nogle af disse dele er nedslidt – og det gør de helt automatisk hen ad vejen – så nedsætter det bilens bremseevne. En nedsat bremseevne er selv sagt farligt og til fare for dig selv og dine omgivelser.