Billigt at få en professionel til at stå for tinglysning af skødet

17 January 2018
Emilie Jacobsen

editorial

Når du skal købe en bolig, er der rigtig mange udgifter forbundet med det. Først og fremmest er der selvfølgelig udgifterne til at købe selve boligen. Det vil typisk både være et banklån og et realkreditlån, der er tale om. Derudover er der også en række andre udgifter. Det kan være forbedringer af boligen, udgift til advokat til at få læst papirerne igennem og ikke mindst tinglysning af skødet, så boligen rent faktisk er din. Det er derfor en god ide, at du har sparet en del penge op, hvis du gerne vil købe en bolig. 

Det kan være fristende at spare penge på noget af det for hurtigere at kunne købe en bolig. Det kan for eksempel være ved at tinglyse skødet selv eller at springe det med at få en advokat til at læse kontrakten igennem over. Det er dog en rigtig dårlig ide for dig at gøre det. Tinglysningen er ikke svær, hvis du ved, hvordan du skal gøre. Hvis du ikke ved det, er der dog rigtig mange ting, som du skal sætte dig ind i. Det kan derfor ende dig med at tage dig rigtig lang tid. Og hvis du ender med at gøre det forkert, kan det komme til at koste dig rigtig mange penge. Det er derfor vigtigt, at det bliver gjort rigtigt første gang. 

For at være sikker på, at det bliver gjort rigtigt, er det en god ide, at du får en advokat til at gøre det. Der findes mange advokater, der har meget stor erfaring med det. Det gør, at du nemt kan få hjælp til det. Et godt firma, der kan hjælpe dig, er eboligadvokater.dk. De kan faktisk hjælpe dig med alt det juridiske i forbindelse med køb eller salg af en bolig og kan gøre det til en billig pris. Det kan gøre, at du kan spare nogle penge på det. Det er en stor fordel for dig. Hvis du har brug for at få læst din kontrakt igennem, inden du køber, kan de for eksempel også gøre det. Du kan læse mere om dem på https://eboligadvokat.dk/skoede/ 

Udover omkostninger til advokat i forbindelse med tinglysning af skødet, skal du også regne med, at du skal betale en tingslysningsafgift til staten. Den er i øjeblikket på 1600 kroner plus 0,6 % af købssummen eller vurderingen på boligen. Det løber altså også op i en del penge, men er ikke nogen du kan spare væk – heller ikke selvom du selv tinglyser skødet.