Bananpandekager er gode at have liggende som en hurtig snack

18 April 2018
Emilie Jacobsen

editorial

Hvis du ofte bliver sulten om eftermiddagen, når du kommer hjem fra arbejde og har lyst til noget lækkert, eller hvis dine børn er helt umulige, når de kommer hjem fra institution, fordi de er sultne, er det en god ide for dig, at du har noget liggende, der er nemt og hurtigt at spise. Det kan for eksempel være nogle bananpandekager.

Det er pandekager, der er lavet med bananer, hvilket gør dem lidt sundere end almindelige bananer. Samtidig er sødmen fra bananerne med til at gøre, at du ikke behøver at komme en masse sukker eller syltetøj ovenpå, hvilket igen er med til at gøre dem lidt sundere.

Når du har tid i en weekend, kan det derfor være en god ide, at du laver en kæmpe portion bananpandekager, som du så fryser ned. Når du har brug for det, kan du så tage et par stykker ud af fryseren og tø dem op. Det er med til at gøre, at du kan holde den værste sult på afstand hos både dig og børnene, så I kan klare jer, indtil der er aftensmad.

Der findes en række gode opskrifter på bananpandekager rundt omkring på nettet og i diverse kogebøger. Det gør, at du har virkelig mange forskellige at vælge imellem. Hvis du gerne vil have en god opskrift, som du vil få succes med med det samme, er det en god ide for dig, at du prøver den, der ligger på dk-kogebogen.dk. Det er en online kogebog, hvor du kan finde opskrifter på stort set alt, hvad du kan forestille dig at lave af mad. Det er med til at gøre, at det er virkelig nemt for dig at finde den helt rigtige opskrift.

Når du har lavet bananpandekager nogle gange, vil du som regel ikke have brug for en opskrift at følge. Når du så nemt kan lave pandekagerne, gør det også, at det vil være nemt for dig at variere pandekagerne, hvis du har lyst til det. Det kan for eksempel være ved, at du kommer noget krydderi i. Krydderier som kanel, vanilje og kardemomme vil være rigtig lækre i pandekager og kan være med til at give dem en lidt anden smag.

Du kan også eksperimentere med nogle af de ingredienser, der er i. Du kan for eksempel prøve at erstatte mælken med kokosmælk og melet med kokosmel. Det giver dig en lækker kokos-bananpandekage, der er noget helt andet end den traditionelle bananpandekage, men stadig meget lækker.