Babyrytmik – er det noget for dig og din baby?

31 October 2022
Camilla Sørensen

editorial

Er du i tvivl om, hvad babyrytmik er? Eller er du i tvivl om, om det er noget for dig og din baby?

I denne artikel går vi tæt på emnet babyrytmik og kigger på, hvornår baby er stor nok til at starte med rytmik og hvilke fordele der er ved at gå til babyrytmik. Læs med her!

Hvad er babyrytmik?

Babyrytmik er en babyaktivitet, hvor baby og forældre sammen bliver udfordret motorisk, sanseligt og kreativt. Det foregår i et trygt rum med en babyrytmikinstruktør der leder aktiviteterne.

Man kan starte med babyrytmik fra baby er 6 uger gammel og helt op til 2 år. Det handler om at skabe nærvær imellem baby og forældre, samtidig med at baby får styrket sin motorik og evne til at forholde sig kreativt og sanseligt.

babyrytmik

Fordelene ved babyrytmik er mange, men blandt andet at baby får styrket sin motorik og udvikler evnen til at kunne håndtere forskellige materialer og redskaber på en sikker måde. Derudover kan babyrytmik være med til at give baby en god start på sit sociale liv, da baby lærer at være i et rum sammen med andre babyer og deres forældre.

Som forælder vil du også opleve en styrkelse af dit forhold til baby, da babyrytmik kræver nærvær og fokus på baby.

Er babyrytmik noget for dig?

Det kan være en god idé at tage baby med til en prøvetime, så I sammen kan afprøve om baby synes om aktiviteterne og den rolige stemning i babyrytmikklassen. Mange gange vil baby elske at være i centrum og udvikle sig motorisk og sanseligt, men det er selvfølgelig vigtigt at baby også trives og føler sig tryg i babyrytmikken.

Læs mere om babyrytmik på denne hjemmeside: https://www.dinfoedselsterapeut.dk/babytegn-og-rytmik/ – eller find en babyrytmikinstruktør i dit område og tag baby med til en prøvetime! Det kan være starten på mange sjove timer sammen med baby.