Hvorfor købe tøj til hunde?

24 February 2021
Astrid Pedersen

editorial

Mange mennesker lider af den fejlagtige opfattelse, at tøj til hunde udelukkende eksisterer af forfængeligheds årsager. Men faktisk er hundetøj ofte en praktisk foranstaltning som skal forhindre hunden i at få forfrysninger eller solskoldninger. Dette kan nemlig godt ske, især for hunde som ikke er tilpasset klimaet på vore nordlige himmelstrøg.

Mindre hunde, slanke hunde og tyndpelsede hunde lider især i kulden på disse breddegrader. Derfor er det en god idé at beskytte hunden når temperaturen falder, ved at iføre den en frakke eller en sweater i god kvalitet – og selvfølgelig i den rette størrelse.

Ligeledes bør du anskaffe en god, tæt regnfrakke til din lille hund så den ikke bliver våd og kold når du lufter den i regnvejr. Og endelig er det rigtig smart at lade hunden iføre en neopren vest hvis den sætter pris på en tur i bølgen blå når I går tur langs stranden.

Støvler og sokker til hunden – en nødvendighed både sommer og vinter

Foruden sweatere, regnfrakker, veste og dækkener til hunde findes der også beklædning som beskytter hundens poter. Dette kan være nødvendigt om sommeren når asfalten og fortovets fliser er så varme at hunden risikerer at få forbrændinger under sine poter. For at forhindre dette smertefulde fænomen an du inden gåturen med stor fordel iføre hunden et par sko som beskytter trædepuderne og dermed undgå at lufteturen bliver en pinefuld oplevelse for din hund.

Om vinteren gør det omvendte sig gældende. Sne og is på fortovet kan give hunden ubehagelige forfrysninger i poterne. Især for den ældre, måske gigt plagede, hund er dette bestemt ikke rart. Derfor bør du indkøbe et par varme, forede støvler til hunden som samtidig er vandtætte og beskytter imod salt, som kan udtørre poterne og medføre smertefulde revner og sprækker.

Du finder et stort udvalg af hundetøj i den online shop på designforpets.dk