Hele familien vil elske, når du serverer flødekartofler

14 May 2018
Emilie Jacobsen

editorial

Hvis der er børn i familien, kan det være svært at finde en ret, der passer til alles smagsløg. Ofte må du stå og hive dig i håret, når du står nede i supermarkedet og prøver at finde ud af, hvad I skal have. Måske ender I ofte med at spise det samme, fordi børnene er så kræsne. Det er ikke sjovt for jer voksne at skulle finde jer i en så ensidig kost på grund af børnene. 

Der er dog heldigvis også nogle retter, som, både børn og voksne kan blive enige om, er herlige. Det er for eksempel flødekartofler, der er det perfekte tilbehør til en lang række forskellige retter. Traditionelt er kartoflerne blevet brugt som tilbehør til kød, men de kan også bruges til en lang række forskellige andre former for mad. Det kan være fisk eller retter med grøntsager. 

Når du har noget tilbehør, som du ved, at dine børn vil kunne lide, gør det det nemmere for dig at eksperimentere med de andre ingredienser til aftensmåltidet. Det kan for eksempel være ved, at du prøver nogle andre former for kød af – eller at du bare prøver en anden udskæring af kød. Hvis I for eksempel ofte får pølser og frikadeller, kan det være, at det er på tide at udfordre børnene lidt. Med en stor portion flødekartofler ved du, at børnene i hvert fald altid kan spise sig mætte i det. Så kan I voksne nyde forandringen i forhold til kød. 

Der findes mange forskellige måder at lave flødekartofler på. Er du i tvivl om, hvordan du skal lave dem, er det en god ide for dig, at du går ind på en hjemmeside som dk-kogebogen.dk. Der har de mange forskellige variationer af flødekartofler. En af de virkelig lækre er en variant med hvidløg, hvor du kommer fire fed hvidløg i en portion til fire personer. Hvis dine børn ikke er så vilde med hvidløg, er det en god ide, at du starter med et og så øger mængden.