Bliv enige om jeres græskant på forhånd

23 February 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er næsten ikke noget bedre end at få en overraskelse – plejer man jo at sige.

Men der er også dem, der ikke bryder sig om den slags overrumplende tilkendegivelser, hvor man pludselig skal være i centrum og fremvise et smil, selvom man måske hader at være på og ikke kan lide det halve forlorne skuespil.

Nogle gange er dette som en surprise-fest, andre gange er det måske en gave, man ikke havde set komme – men heldigvis kan man planlægge sig frem til, når det bliver jul, fødselsdage, runde jubilæer med videre.

For selvom man fravælger gaver, så skal man nogle gange regne med, at der kan ske alligevel, og så kan man trods alt forberede sig på det.

Får man en gave, man godt kan lide, så er alt jo i vinkel, og man skal bare leve med at være på i et stykke tid; får man en gave, der ikke passer, så kan den byttes, og føler man sig forpligtet til at tage imod den, så kan man altid gemme den væk eller “tabe” den på gulvet.

Men det er noget helt andet, hvis man får en gave, der har kostet en hel del og som har taget tid at sætte i stand og ikke bare er til at fjerne – et eksempel kan være indførelse af en specielt form for græskant i ens have.

Man vil måske gerne overraske ens bedre halvdel med sådan en, fordi man har talt om at få sådan en eller flere, men man har fejllæst de signaler, ens partner gav til en, så man ender med at vælge forkert.

Og som gaven bliver præsenteret føler man sig endda endnu mere forpligtet til at foregive, at man er glad, og man prøver at leve med den, selvom man ikke er tilfreds.

Derfor skal man helst snakke om den slags, inden man tager en beslutning om et så mere eller mindre permanent valg.