Sådan ved du, om dine smykker er ægte

12 February 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Der er ikke noget værre, end hvis man tror, man ligger inde med nogle dyre smykker, som man glad og fro præsenterer frem for venner, familie og til fester, bare for at finde ud af, at der tale om et falsum.

Så taber man virkelig anseelse og næsen over, at man ikke kan kende forskel på ægte og falske smykker.

Dog er det helt forståeligt, hvis man falder i den fælde, for det er faktisk ikke lige let at se, om der er tale om falske eller ægte smykker. Selv eksperter skal nogle gange bruge lang tid på at vurdere det givne smykke.

Omend således har det i flere tusinde år været en beskæftigelse for falskmøntnere at fremstille uægte smykker, fordi man på den måde kan narre sig til mange penge hos sagesløse købere, der ikke ved bedre, og så scorer skurken kassen og stikker af.

Det er for eksempel i den forbindelse set, at familien kan have ladet smykker gå i arv med en brav historie tilknyttet, blot for senere ved en vurdering at finde ud af, at der var tale om et falskt smykke. Så står man kun tilbage med affektionsværdien og en revurderet historie om, at ens forfader er blevet snydt – eller har narret hele familien.

Men hvordan laver man så selv en vurdering på stedet om, hvorvidt man er ved at gøre en god smykkehandel eller ej, hvis man ikke lige ejer ekspertens øje til at lave denne vurdering?

Der er nogle pejlemærker du kan gå efter, som vi vil præsentere dig for her til slut.

Du skal for eksempel ikke købe din smykker af en lyssky forhandler, der handler på gaden eller nettet. En god anbefaling i den her forbindelse er at handle et reelt sted såsom her: https://smykkedillen.dk/

Og hvis du bliver præsenteret for en pris fra en forhandler eller på en hjemmeside, som virker for god til at være sandt, så er det nok også sådan.

Hav altid din sunde fornuft med dig, når du handler med smykker – det drejer sig om mange penge!