Få dit badekar til at stå som nyt med en reemaljering

12 august 2020
Astrid Pedersen
Få dit badekar til at stå som nyt med en reemaljering

Er dit badekar så trist og skrammet at se på at du overvejer at skrotte det? Så bør du undersøge mulighederne for en reemaljering. Med en ny emalje vil dit gamle badekar nemlig med stor sandsynlighed kunne komme til at stå som nyt igen.

Hvad er en reemaljering?

En reemaljering kaldes også maling af badekar, og er en proces ved hvilken dit badekar kan få en ny, flot emalje på indersiden. En ny emalje vil ikke blot gøre dit badekar kønnere at beskue. Det vil også tjene et vigtigt praktisk formål, nemlig at gøre karret mere hygiejnisk.

Når du tager karbad i et badekar som er skrammet, ridset og misfarvet af aflejret kalk og okker udsætter du nemlig dig selv for den suppe af mikro organismer som holder til i den ødelagte emalje. Det kan for eksempel dreje sig om svamp og bakterier, som kan have sygdoms fremkaldende egenskaber. Derfor bør du ikke blot af æstetiske, men også af hygiejniske, årsager sørge for at lade dit badekar reemaljere førend du bruger det som ramme om din hyggelige hjemmespa.

Hvorfor ikke bare købe et nyt badekar?

Måske tænker du at det er nemmere at skifte dit badekar ud. Men her skal du tænke på at det ikke er nogen hverken let eller billig opgave at udskifte et badekar. Du skal først bryde soklen omkring dit badekar ned, såfremt der er tale om et indbygget et af slagsen, hvilket som oftest er tilfældet i danske boliger. Dernæst skal dit badekar bortskaffes, et nyt skal indkøbes, og soklen mures op på ny. Og så er det da både nemmere og billigere med en reemaljering.

Lad professionelle håndværkere forestå reemaljering af dit badekar

Hos Ny Emalje finder du dygtige håndværkere som kan få dit badekar til at stråle. Få et godt tilbud på reemaljering via hjemmesiden ny-emalje.dk