Brænd ikke dine broer som elektriker

05 August 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Kender du egentlig til udtrykket, at man brænder ens broer?

Der er jo ikke tale om, at man gør den slags fysisk, og hvorfor skulle en elektriker da også begynde på at lave den form for pyromani?

Det gør han/hun sådan set heller ikke, men det kunne også være, at der blev sprængt en bro, væltet en bro eller noget helt andet, så længe den bro forsvinder.

Og det er, som nævnt, ikke noget, man direkte gør, men det er en talemåde, som skal man en om, at når man har ødelagt en bro, så kan man ikke gå over den igen.

Man kan så genopbygge den bro, hvis man er heldig, men det er trods alt lettest bare at lade den blive.

I denne forbindelse handler det om, at man måske forlader en arbejdsplads, der kunne være som elektriker i Holstebro, hvor man smækker med dørene.

Man blev uenig med chefen, man var ikke enige om, hvordan arbejdsgangen skulle være, eller der var nogle andre omstændigheder, der gjorde, at man ikke fik sig en anbefaling med.

Måske er man glad for at være kommet videre fra det sted, og nu er elektriker-branchen ikke en lille lukket afdeling, men du kan i den forbindelse risikere, at din tidligere chef kan blive chef i et andet elektriker-firma.

Og med de dårlige erfaringer fra tidligere er en chancen for ansættelse nok lille.

Selv hvis du allerede er ansat, før chefen kom til som en ny, så vil det nok give nogle spændinger og andre uroligheder, der ødelægger din lyst til at arbejde og møde på arbejde.

Det samme gælder ved, at hvis du dolker en anden medarbejder i ryggen – her også ment figurativt og ikke direkte – så kan vedkommende også tale dårligt om dig til andre i branchen, og den slags breder sig som ringe i vandet.

Tænk sig, hvis du helt skal hen og skifte branche på grund af den slags?