Bananpandekager behøver ikke gøres alt for sunde

10 November 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Nu om dage skal det hele helst være fedtfattigt, lavt på kalorier og dermed også tit og ofte smag, men sådan behøver det jo slet ikke at være, hvis man lige tænker sig om.

Vi skriver ikke det her, fordi vi skal advokere for en metode, hvorpå man kan få megen smag i noget, der ikke indeholder så mange af de spændende ting såsom sukker og så videre.

Selvfølgelig skal man tage hensyn til, hvis nogle er allergikere eller veganere, når man laver bananpandekager, men trods navnet behøver man ikke lave i alt for sunde versioner.

Som udgangspunkt er det jo heller ikke en sund ting, men mange forsøger at bilde sig selv ind, at det trods alt er en sundere dessert, hvilket det ikke altid er.

Så hvis man alligevel skal have det sjovt, kan man lige så godt på planken ud!

Gør dig selv glad med bananpandekager

Man kan tage udgangspunkt i en god opskrift på bananpandekager, men når man så er nået så langt, så kan man jo godt tilføje lidt ekstra sukker eller fylde med med relativt usunde ting.

Selvfølgelig skal de stadig være spiselige, men det kan man jo smage sig frem til løbende.

Mange mennesker har sådan en opfattelse af, at de skal finde en såkaldt “snydedag” eller tillade sig selv at spise usundt, hvorpå de så gør det med dårlig samvittighed.

Hvad er det for et liv at leve?

Er det ikke ved at være på tide med et opgør med hele denne helsenation, hvor man tillader sig selv ikke alene at lave usunde bananpandekager, men også være glad, mens man spiser dem?

Det skulle næsten være det eneste, vi advokerer for her.

Så når du skal lave din næste portion af bananpandekager, så tillad dig selv at gøre dem usunde – og velsmagende.