Allianceringe – hvordan bruges de egentlig?

11 august 2021
Camilla Skøtt
Allianceringe – hvordan bruges de egentlig?

Har du hørt om de populære allianceringe, men er du ikke helt sikker på, hvad det egentlig er? Så læs med her, hvor vi dykker lidt mere ned i emnet.

Mange mennesker er af den overbevisning, at en alliancering er det samme som en forlovelsesring, men det er helt forkert. Eller. I virkeligheden sker det jævnligt, at allianceringe anvendes som forlovelsesringe, men det er ikke den typiske af slagsen, og du behøver ikke at fri for at give kvinden i dit liv en alliancering.

Allianceringen symboliserer – som navnet også antyder – en alliance mellem to parter. Som regel to parter i et romantisk forhold. Af den årsag er det også typisk manden, der giver kvinden en alliancering som symbol på sin kærlighed. Det er som udgangspunkt en enkelt fingerring med én eller tre smykkesten. Materialet er ofte hvidguld eller guld, og allianceringen gives gerne i forbindelse med bryllupsdage, fødsler eller andre store begivenheder i parternes fælles liv.

Allianceringen er en kærlighedsring

Med ovenstående i baghovedet er det nærliggende at sige, at allianceringen er en kærlighedsring. Men betyder det så, at du ikke kan købe en sådan ring til dig selv?

Nej. Du kan altid forkæle dig selv med smykker, og der er ikke noget, der er rigtigt eller forkert, når det kommer til smykker – det er udelukkende dig, der bestemmer.

Du kan altså roligt købe en alliancering som en gave til dig selv i forbindelse med en stor begivenhed. Det kan være, at du endelig har færdiggjort din uddannelse, at du har fået et nyt job eller at du modsat har sagt op for at prøve noget nyt i dit liv. Uanset hvad kan du give dig selv en smuk ring som symbol på forandringen og som et klap på skulderen til dig selv – det er ren forkælelse, og det kan vi alle have brug for i ny og næ.