Rekruttering efter freelancearbejde

12 November 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Man siger, at de gode jobs ikke hænger på træerne, at man gerne skal have en farlig og dyr uddannelse og kunne have rundsave på albuerne for at avancere på en arbejdsplads.

Sådan er det givetvis på nogle arbejdspladser endnu, men der er faktisk endnu flere medarbejdere eller potentielle af slagsen, der kigger på deres chefer og tænker, at de helst selv vil være deres egen chef.

Så er der også dem, der har uddannet sig i en branche, hvor der sådan set er rigeligt med arbejde, men hvor det skorter på de fastansættelser.

Det har ofte at gøre med, at meget arbejde enten er sæsonarbejdet, eller man har brug for noget professionel hjælp til et bestemt projekt, hvorefter man så ikke har brug for dem mere end til noget opfølgende fejlhåndtering, men man ikke kan betale for at have sådan en medarbejder rendende til hverdag.

Dette kunne være ved freelance IT konsulenter.

Det er lettere at arbejde freelance

Det er dog også dem, som egentlig ikke ønsker at arbejde freelance, men det er den eneste måde, hvorpå de kan leve af den uddannelse, de har taget, og som er nok til at forsøge familien.

Af samme årsag er det mest enlige, man ser, der arbejder freelance på heltid, hvor de går meget op i at pleje deres egen branche, som de enten driver alene eller sammen med andre.

Så er der dem, der har indset, at de bliver nødt til at acceptere, at der kan være langt mellem fastansættelserne, eller de må forsøge at finde en måde at få en indkomst på, mens der ikke er fast arbejde at hente.

Sådan kan det sagtens være i IT-branchen, hvor man måske skal bruge de kyndige til at sætte et netværk op, oplære andre i et nyt system, eller man skal håndtere nogle fejl, der opstår, så man nærmere har det her firma som en kunde, end at man er ansat hos dem.