Konflikthåndtering er ikke altid lige let, men skal klares!

06 November 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvis bare de krigshærgende nationer kunne sætte sig sammen om et bord og snakke sagerne ud, så ville der nok næppe være så mange konflikter og problemer i verden.

Desværre hænger dette sammen med, at regeringsledere nogle gange ender med at leve i deres egen verden, og er der så heller ikke demokrati, kan de ende med at leve i deres egen boble og blive magtliderlige.

Og så siger man jo også, at den sidste idiot ikke er blevet født endnu, så der er nok lange udsigter til, at i undgår krig i verden.

Desuden er mange stridende parter for stolte til at sætte sig ned og indrømme, at man kan klare tingene på en fredelig måde – de vil hellere bekrige hinanden.

Dog kan vi heldigvis stadig bruge konflikthåndtering på det mindre plan såsom ved at bruge konflikthåndtering i Ringsted.

Man skal være ligeværdige i en konflikthåndtering

Sådan kan man sagtens tage en konflikt helt ned i et lokalt plan og se, hvad man kan gøre ved det, men problemerne er stadig ikke løst af den grund, at man får en mægler på, der er upartisk og forsøger at belyse konflikten på en måde, så der bliver empatiske synsvinkler, og man kan se det fra begge parters sider.

Sådan er det nemlig (også) lettere sagt end gjort, når man skal løse konflikter.

For mange parter trods stadig, at sådan noget med en konflikthåndtering drejer sig om, at man skal tryne den anden, vinde terræn og argumenter, så man kan gå derfra som en stolt sejrsherre.

Det bliver ligesom at føre krig bare omkring et bord.

Ved en konflikthåndtering skal man ofte se det som et kompromis, hvor man er villig til at give sig og godt kan se, at selvom man måske ikke vinder alt eller det meste, så bliver det en fredelig løsning, der overordnet er til gavn for alle.