Vil du kunne holde til at arbejde på en dyreklinik?

19 November 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Rigtig mange mennesker ønsker at arbejde i en dyreklinik, om det så er som receptionist, assistent, modtager, dyrlæge eller måske endda bare bogholder.

Dette ses ofte med begrundelsen, at man kommer til at arbejde med nogle levende væsener, hvor man direkte kan se resultatet af det arbejde man udfører, hvor man både ser dyr komme på hægterne igen, samt at man ser nogle glade ejere, der får deres kæledyr igen, eller de adopterer nogle efterladte dyr.

Her handler det nemlig ikke kun om, at man gerne vil forsøge at ekspandere et firma ved for eksempel salg og se virksomheden gro, hvilket for nogle mennesker kan virke lidt formålsløst eller nærmere betegnet “koldt” arbejde at lave.

Man ønsker sig noget arbejdet, der giver mere indhold, og hvor man føler, at man bidrager til noget konkret, som man direkte får feedback på.

Ofte er den slags mennesker ofte af den mere sensitive, og det er kun positivt ment, for man skal helst arbejde sådan et sted, hvis man ejer stor empati og sympati for ens arbejde og dyrene, som de blandt andet gør her: https://xn--vrlsedyreklinik-xlb22a.dk/ 

Men det kan så også blive det, der får en til at knække, hvis man ikke kan lægge en professionel relation til arbejdet, uden dette skal forstås som, at man bliver følelseskold.

For nogle dyr skal aflives, nogle dyr kan ikke reddes fra uheld, andre bliver aldrig adopteret, og nogle kommer måske endnu mere misligeholdt retur – og dette skal man kunne håndtere professionelt, uden man knækker sammen over det.

Den slags opgaver kan man nemlig opleve mange af i løbet af en arbejdsdag, og det bliver nok næppe nemmere at forholde sig til, hvis man ikke kan forsøge at lægge en smule distance til det.

Så en ting som lugten fra dyrene, ekskrementer med videre skal man nok kunne holde til, men er du klar på det følelsesmæssige?